maanantai 5. maaliskuuta 2012

siivoukseen


No niin , taas olis pieni hetki aikaa päivitellä blogia , joten aloitetaan tämä uusi viikko siivous jutuilla =) Elikkäs noilla mennään tällä hetkellä. Kiilto ja tiskiaine on vinkki blogiystävältä ;) Kamala kun en osaa linkittää!!! Siinä vielä oppimista!!! Mutta siis ensimmäistä kertaa kokeilin perjantaina viikkosiivon yhteydessä ja miellyttävä tuoksuhan siitä tuli =) Rakastan tuoksullisia juttuja, en vaan ilman tuoksuja saa mukamas puhtaaksi??!!! mistäköhän sekin tulee =D Siis tiedän kyllä että tulee puhdasta ja moni ei vaan voi tuoksujen kanssa elää, mutta mä en vois ilman taas =D Tuo Super 10 on hirmuhyvä ja riitttoisa ja miellyttävän tuoksuinen. Saa vaikeimmatkin tahrat/liat pois myös hyvä tahranpoistaja vaatteillekin ;) Ikkunan pesuainetta tarvitsen tahmatassujen hävitykseen. Ikkunat pesen muutoin yleensä Fairylla.

Mitäs teidän viikkosiivoon kuuluu? tai yleensäkin siivoukseen päivittäin?

Jokapäiväiseen siivoon:
aloitan jokahuoneen tuuletuksella, petien petauksella, aamupalojen siivouksella tiski ja pyykkikoneiden päälle laitolla, tavaroiden oikeille paikalle laittoa...sen mitä lapset ovat kerenneet tekemään. Pyykkien silitystä ja viikausta ja pesua tietenkin pitkin päivää sen 2-3 koneellista ( juu ei tällä hetkellä murrrr...)imuroin alakerran joka päivä. Yäkerran kolmesti vikossa.

Viikkosiivous sama kuin nuo, mutta matot ulos tamppaukseen ja tuuletukseen. Pölyjen pyyhkiminen , joskus pakko ottaa toisen kerran viikossa.Peilien ja ikkunoiden pyyhkimen.
Jokatoinen viikko petivaatteet ulos ja niiden vaihto, tarvittaessa kerran viikossa.Kummatkin vessat pestään myös kerta viikkoon, mutta pikapesuja tulee viikolla tehtyä pari kertaa lisää. Ja meille pikapesu on sitä että pesuainetta pynttyyn, harjaus ja huuhtelu. Istuinosien pyyhkiminen. Lavuaarin pesu ja lattialta pyntyn vierustan pyyhkiminen. Pölyjen pyyhkiminen , joskus pakko ottaa toisen kerran viikossa. Unohtuikohan vielä jotain hmmmm =D Ai niin lattioiden pesu 1-2 kertaa viikossa. Ja tietenkään pakkohan tämä kaikki ei olisi,mutta tykkään että pyykit on pesty ja korit suht tyhjät. Siisti koti on vaan niin ihanaa varsinkin kun täällä melkein joka päivä sen 24 tuntia vuorokaudessa on.V älistä toivoisin että pystyisin olemaan vielä tarkempi, mutta sitten kun joskus on aikaa enemmän niin ehkä?! !Toiset siivoo enemmän ja toiset vähemmän, meille tämä tyyli on hyvä ainakin toistaiseksi =D Adeliina tässä sylissä istuskelee, heräsi juuri päikyiltä. Elikkäs ruuanlaittoon mars....

Ja meillä on muuten vesirokkoa =( Jesper poika sairastaa!!!! Eli pian myös Cassulla ja Adeliinalla.

Ihanaista arjen alkua <3 br="">
Sari



13 kommenttia:

  1. Ei sinun tarvitse kauheasti toimeettomana istua :D Kunnioitan suurperheen äitejä, sitä kun ei aina osaa edes kuvitellakaan mitä kaikkea joutuu tekemään.

    VastaaPoista
  2. Voi muistan tuon ajan kun lapset olivat pieniä ja sitä siivousta ja pyykinpesua riitti 8)
    Nyt kun oikeastaan elellään kahdestaan, siivoukset tulee tehtyä kerran viikkoon, mitä nyt wc:n pesua välilläkin.
    Pyykin suhteen olen jotenkin outo, eli en siedä pyykkiä korissa ja kone pyörii useasti viikossa. Ostin sellasen koneen, joka ottaa veden pyykkimäärän mukaan ja ei näy vesilaskussakaan tulleen muutoksia joten hyvä oli ostos.
    Nyt olen lomalla ja aamusta olen pessyt kolme isoa ikkunaa muuten paitsi tietenkin ulkoa, kun on niin paljon pakkasta. Ikkunat voin onneksi pestä ulkoa pihan puolelta, kun rivitalossa yhdessä kerroksessa asutaan, kunhan lauhtuu.
    Nyt odottelen poikaa kaveriksi, että saisin pestyä isot olohuoneen ja keittiön ikkunat (ei voi yksin pestä, kun pitää toisen olla pitämässä), mutta voi olla etten enää tänään jaksa ja jätän huomiselle.
    Lomaviikolla ajattelin siivota vähän paremmin ja nyt olen jo verhot pessyt, mut huomen aamulla sit kaikki irtoava ulos ja sitä rataa.
    Kiva oli tämä postaus, osui ja uppos mulle.
    Toivottavasti saatte pesukoneen pian käyttöön!
    Aurinkoisia päiviä arkeenne!
    -päivi-

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus! Mä kans tykkään että pesuaineet tuoksuu hyvälle/raikkaalle.
    Just muutama päivä sit postasin omaan blogiini siivousliinoista, ihan must juttu meillä: http://mellevaaelamaa.blogspot.com/2012/03/arjen-pelastaja-puhdistusliinat.html

    =)

    VastaaPoista
  4. Ole hyvä vinkistä, ihana kun tykkäsit tuoksuista. Ja kuten tiedät, mäkään en ilman tuoksuja osaa elää :D Mistä oot ostanut tota Super10? En oo aikaisemmin kuullutkaan, pitää kokeilla. Samaa Tolun ikkunasprayta on meilläkin ja sitä käytän myös muihin lasipintoihin ja peileihin :)

    Hmmm, mun siivouksista taidatkin jo kaiken tietää, molempien suosikkipuheenaihe kun taitaa olla ;D Voiskin lähtee taas pyykkihommiin ja siivoileen ennenkun pikkumies herää, tyttönen onkin isin kanssa ulkona ;)

    VastaaPoista
  5. Ehottomasti pittää tuoksua ku siivotaan:)Meillä on se Hyla-imuri,jonka veden sekaan lorautan joko tiski-ainetta tai yleispesuainetta ja imuroidessakin tuoksuu koko koti!Noin ahkeraan en kuitenkaan siivoa kuin sinä,noh,meillä lasten vastuulla on joka-päiväinen yleis-siivoaminen!Kunhan selviän,laitan listasta(joka löytyy jääkaapin ovesta)kuvaa blogiini.
    Mattoja ei ole,muuta ku siellä varaston hyllyllä.Ja ne ovat lattialla vain tärkeinä päivinä,kuten joulun aikaan..

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Vitsit sähellän taasen tämän kanssa , vastailinkin kaikille jo mutta osasin kirjoittaa niin väärin että mukamas kopioin ja ja sit poistin ja no ei se tullutkaan kopioitua =D Mutta siis iiiso kiitos kun olette kommentoineet...nuo ihanat tuoksulliset pesuaineet tekee siivouksesta paljon mielekkämpää vaikka tosin siivoilenkin mieluusti muutoinkin =) Onkos suvi sulla blogia kun en löytänyt? muiden kävinkin ihania neulonta juttuja oli elämän helmellä ja M:n siivousliinat täytyy ehdottomasti kokeilla onhan tuop Lidli meidän "lähikauppa" Ja ST.brigitte <3 Ihania siivous inspiraatioita kanssasi <3

    VastaaPoista
  8. Anonyymille vielä : että tosiaan hommaa on paljon mutta jää onneksi tähän bloggailuunkin aikaa...näin kun Adeliina nukkuu ja iltasin kun kaikki muut nukkuu niin ihanaa olla ihan rauhassa <3

    VastaaPoista
  9. Tämä oli minulle oikein tarpeellinen aihe. Sain siitä intoa ja siivosin koko huushollin.
    Kiitos ja mukavaa kevään odotusta!

    VastaaPoista
  10. Kytäjänmamma : Eikös olekin kiva juttu kun saa inspiraatiota siivoukseen ...mä olen monesti saanut myös täältä blogimaailmassa siivouskärpäsen =) Kiva kun kävit =)

    VastaaPoista
  11. Sä olet kyllä semmonen supermama. :D <3 Mä tehosiivoan vain kerran viikossa. Imuria ja moppia saatan heilutella useammin, riippuu miltä näyttää. :D Petivaatteet vaihdan joka toinen viikko, niin ja kaikki pyykit pesen kerralla sillon kun samalla tehosiivoan. Mutta tuon pyykkirumban ymmärrän teidän perheessä, onhan teitä tuplasti enemmän. :)

    Mukavaa viikkoa ja tulevaa naistenpäivää. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin joo :D tuoksuja rakastan. <3 Saatan välillä imuroidessa kaataa lattialle esim. vaniljasokeria ja imuroida sen, niin tulee ihana tuoksu sitten koko kotiin kun imuroi. :)

      Poista
  12. naana: löysin eilen muuten roskapostista sun viestin koskien blogiasi!!! Ihme juttu että sinne mennyt???!!! No teillä ei ole sotkijoitakaan niin paljon kun meillä =D Tänään kun Adeliina meni nukkuu 10 niin siivoin ja kaikki ok, mutta kun hän heräs tunnin päästä ja oli sen 3 tuntia hereillä niin alusta sai alkaa kun neitosen sai unille....hän on sellainen sylivauva joten silloin kun hereillä on niin muuta ei tehdä sitten ;)

    VastaaPoista